Immunerősítő?
- Kérdezném ön szerint melyik a legjobb immunerősítő A vercsoportú vagyok
Válasz
Kedves Ibolya!
A legjobb immunerősítő az egészséges, vércsoportnak megfelelő táplálkozás, de vegetáriánusan, laktózmentesen (minden tehéntej és tehéntej termék, vagy amelyik összetett ételben tehéntejtermék - tej, joghurt, kefír, tejszín, tejföl, stb, van- tilos!), gluténmentesen (csak a köles, a rizs, a hajdina, a kukorica, quinoa és a zab fogyaszthatók), glukózmentesen (csak a nyírfacukor, a stevia, a xilit, az eritrit, a szőlőcukor és méz fogyaszthatók!), helyes ételtársítással készített ételek fogyasztásával, amelyet helyes emésztési sorrendben fogyaszt el. Először a könnyen emészthető ételeket (italok, gyümölcs, édesség), majd a hosszabb emésztési idejűek fogyaszthatók. Az ételek fele olyan legyen, amely az elkészítés során nem lett 40 Celsius foknál magasabb hő-eljárásnak kitéve. Lehetőleg őstermelőtől vásároljon élelmiszert, vagy ha van kertje, telke, akkor először saját célra termeljen.
A táplálék kiegészítők fogyasztásáról már írtam Önnek.
A vércsoportjának való jótékony ételeket felsorolom és ha ezeket fogyasztja jó lesz a keringése, erős lesz az immunrendszere és meg fog gyógyulni, ha most van valami egészségügyi problémája.
Az A vércsoport számára jótékony ételek:
Kecskesajt, juhsajt, kecske kefír, juh kefír, juhtúró, szója joghurt, szója kefír, szójasajt, szója tejszín, tofu, szójatúró, hajdinatej, kölestej, rizstej, zabtej, quinoatej.
Amarant olaj, argán olaj, barackmag olaj, dióbél olaj, feketekömény olaj, csipkebogyómag olaj, fehér üröm olaj, homoktövis mag olaj, kakaóvaj, kendermag olaj, lenmag olaj, ligetszépe olaj, mákolaj, máriatövismag olaj, famogyoró olaj és vaj, nemesszója olaj, oliva szűzolaj, oliva olaj, parlagfűmag olaj, petrezselyem mag olaj, rizs olaj, bioszőja olaj, tökmag olaj, szőlőmag olaj.
Amarant mag, sárgadinnye mag, angoldió, feketedió, normál dió, fa mogyoró, földimogyoró, fenyőmag, kakaóbab, kendermag, lenmag, mák, tökmag, parlagfűmag, sárgabarackmag, szezámmag, szőlőmag, sütőtökmag, görögdinnyemag, almamag.
Adukebab, adzukibab, fejtenivaló bab (valamennyi fajtáé), feketebab, feketeszemű borsó, feketeszemű zöldbab, lencse (valamennyi), kakaóbab, zöldborsó (valamennyi), zöldkávébab, zöldbab (valamennyi), lóbab, erjesztett babkrém (miso), pintóbab, szójabab, szója granulátum, szója kocka, szója pehely, texturált szója, szója tempeh, tarkabab.
Amarant, articsóka, árpacsíra, alakor búza, pur-pur búza, tönkölybúza, cirok, hajdina, köles, quinoa, rozs, rizs, maláta, feketerizs, vörösrizs, indián vadrizs. Ezekből készíthető kása, tészta, pékáru, csíráztatott áru, dara, pehely, puffasztott mag.
Aloe vera, kelkáposzta, articsóka, brokkoli, cékla, cikória, cukordinnye, escalore káposzta, fehérrépa, fejessaláta, fokhagyma, főzőtök, bokrosgomba (maitake), ezüstgomba, termesztett gomba, gombó, gyermekláncfű, gyömbér, hagymák (mindegyik), karalábé, kelbimbó, kelkáposzta, lucerna, mángold, medvehagyma, disznóparéj, libatop, tyúkhúr, kövér porcsinfű, petrezselyem, sárga kel (rappini), répalevél (valamennyi), sárgarépa, sóska, spenót, sütőtök, tarlórépa, cukorrépa, torma, tépő saláta, tépő saláta, csemege uborka.
Acerola (földi cseresznye), alma, ananász, áfonya, cseresznyefélék,, füge, sárgabarack, szilva (valamennyi), áfonyafélék, bodzabogyó, fehér szeder, fekete szeder, citrom, zöld citrom (lime), csipkebogyó, cukordinnye, görögdinnye, földieper, füge, szőlő (valamennyi), grapefruit, homoktövis, kajszibarack, goji bogyó, mazsola, a vércsoportnak fogyasztható gyümölcsök aszalványai és levei, meggy (valamennyi), feketeribizli, ringló szilva.
Árpamaláta, fokhagyma, görögszéna, gyömbér, kurkuma, fekete kömény, babérlevél, kakaó, babkávé, cikória kávé, konyhasó (patikai és a kóser sók, valamint a www.tisztaso.hu-tól beszerezhető só), kapor, majoranna, torma, fahéj, szegfűszeg, kömény, lestyán, petrezselyem zöld, zellerzöld, miso. méz, ecetmentes mustár, stevia, almaecet, tamari szójaszósz, tárkony, turbolya, vanília, pirospaprika por (édes).
Afedim, aloe, bojtorján, citromfű, csipkebogyó, zöld diólevél, kasvirág, galagonya bogyó, gingko biloba, galaj, görögszéna, ginzeng, gyermekláncfű, gyömbér, hibiszkusz virág, homoktövis, kamilla, kenderlevél, parlagfű levél, körömvirág, lucerna, orbáncfű, macskagyökér, máriatövis, medveszőlő levél, medvehagyma, őszbogáncs, petrezselyem levél, tárnics, zöld tea, zsálya.
Aszúbor, desztillált víz, ro-víz, ami nincs vissza ásványi anyagozva, ezzel a két tiszta vízzel készített pí-víz és más energiákkal kezelt vizek, gleccserjég olvadékvize, babkávé olaszosan és törökösen tejtermék nélkül, zöld tea, hólé tiszta hóból, esővíz, szűrt és forralt, szuperoxigénezett víz (www.oxigroup.hu), bor, vörösbor étkezés előtt, szörpök az ajánlott gyümölcsökből, tiszta vízzel készítve, szőlőpálinka étkezés után. keserű rövid italok étkezés után max. 3-5 cl, zöld kávé.
Van tehát bőven választéka, hogy mit ehet, ihat, még akkor is ha csak az itthon is beszerezhető ételeket italokat nézi.
Remélem, hogy tudtam segíteni:
Tisztelettel: László