amarant és hajdina kása
A vércsoportu vagyok reggelente Amarantot es hajdina kását teszek zab tejbe az nekem jó reggeli ?De sajnos jo magas a koleszterinem a hajlamot örököltem
Válasz
Kedves Ibolya!
Az amarant, a hajdina és a zab keverhető egymással és jól társíthatóak, valamint mindegyik jó a vércsoportjának is. A koleszterin szintje jó lenne, ha a vércsoportjának megfelelő olajokat fogyasztaná. Csak finomított szőlőmag olajjal süssön főzzön minden ételt. Minden ételhez, amelyhez "passzol" a vércsoportjának nagyon hasznos kurkuma, gyömbér és fekete kömény fűszer mindegyikből tegyen egy-egy enyhén púpozott mokkáskanállal, de kurkumából kettővel sózzon is tiszta sóval. Minden vércsoport számára kívánatos, hogy napi szinten tegyen a kiszedett ételeire egy evőkanálnyi hidegen sajtolt máriatövis mag olajat (SOLIO cég, vagy Organica cég olajai jók) és egy evőkanál szója olajat a Solio cégét. A nap során még juttasson be ugyanígy ételekkel két evőkanál sárgabarackmag olajat és egy evőkanál kendermag olajat. Ahogy rátette az ételekre el kell keverni velük. Én még a reggeli gyümölcs turmixomba is teszek két három evőkanálnyit és így kiadósabb lesz, s órák múlva sem leszek éhes. Amúgy tésztára, levesbe, főzelékbe, pirítósra is lehet tenni ezeket az olajokat és fűszereket. Egy fél éven belül el is felejtheti a magas koleszterin szintet, ha ezt minden nap rendszeressé teszi minden étkezésnél.
Remélem, hogy tudtam segíteni.
Tisztelettel: László