gyomorsav
TISZTELT Weixl-Várhegyi Úr!
Pástiné Gyöngyi vagyok Sárvárról.Szeretném kérdezni kevés gyomorsav termelésre mit ajál?Egy gyógyító azt mondta szopogassak himalája sót.A háztartásomba csak az Önök sóját használom.
Köszönöm válaszát!
További munkájához sok sikert és jó egészséget kívánok!
Tisztelettel Pástiné Gyöngyi
Válasz
Kedves Gyöngyi!
Jó lenne tudni a vércsoportját, meg jó lenne tudni a legutóbbi vérképének Na és Cl értékeit! Azt is jó lenne tudni, hogy milyen étkezést folytat? Vegetáriánus? Húsevő? Vegyes étkezésű? Paleolitos? Cukorbeteg? stb..
Lehet, hogy az Á.G.I. sót használja, de lehet, hogy keveset használ belőle. Ebből a sóból legalább napi 3 dkg-ot kellene ételek sózására használni! Ha csak bekapja a kiskanál sót, szopogatja, vagy sós vizet iszik, az nem indítja be az emésztést és akkor nem hasznosul, viszont ha ételt sóz meg ezzel a tiszta sóval (99,99%-os NaCl), akkor a nátriumot felhasználják a sejtek a klór meg a bevitt szénhidrátok hidrogénjével HCl-t hoz létre és ez a gyomorsav egyik fő hatóanyaga.
A himalája sóban nem lehet megbízni, mert nem tiszta! 2014. októberében 70 tonna (!!!) sót vonattunk ki a kereskedelmi forgalomból (még a rádió is bemondta), mert az NaCl tartalma nem érte el még az 50 %-ot sem, holott minimum egy konyhasónak legalább 97 %-os NaCl tartalmának kellene lenni. A visszavont sók nagy része himalája só volt, de volt visszavonva dési, parajdi, meg Horváth Rozi féle só is. Csak azt a sót szabad megvenni és étkezésre használni, amelyen rajta van a magyar szabványszám!!
Tehát sózzon bátran a www.tisztaso,hu – sóval, amely megrendelhető a www.vitaminstation.hu oldalról is kilós kiszerelésben bármilyen mennyiségben.
Növelheti még a gyomorsavat azzal is a gyomrában, ha sok főtt ételt fogyaszt, főleg rizst, hüvelyeseket, tojást és babféléket, csak ezek legyenek jók a vércsoportjának és ezeket is meg kell sózni a tiszta sóval.
Mielőbbi gyógyulást kívánok!
Tisztelettel: ’Dr.Weixl-Várhegyi László