MIT EGYEK, HOGY EGÉSZSÉGES LEGYEK?
Tisztelt Dr. Weixl-Várhegyi László úr!
Jó napot kívánok!
Orosz István Jenő Főtanácsos, budapesti szakközépiskola nyugalmazott igazgatója vagyok.
Dr. Horkovics-Kováts János barátom hívta fel a figyelmemet az Ön munkásságára.
Hetek óta ismerkedem az interneten az Ön és Két Társa csodálatra méltó „magyarság mentő műveivel”, melyekből magam is profitálok.
Szeretnék (nemcsak) egy előadásán részt venni, személyesen találkozni Önnel.
Sajnos nem sikerült a Róbert Károly krt-i Bió Áruházban személyesen találkoznunk.
Mindenki mellett, én is köszönettel tartozom az Ön által összeállított MIT EGYEK, HOGY EGÉSZSÉGES LEGYEK? kiadványért. Konkrétabban a VÉRCSOPORTNAK MEGFELELŐ TÁPLÁLKOZÁS SZABÁLYAI ÉS TÁBLÁZATAI munkáért.
Áttanulmányoztam a kiadványt és „azonnal” átprogramoztuk a táplálkozásunkat.
Szeretném ha a segítségemre lenne néhány – számomra – kérdés tisztázásában.
Nekem „A” vércsoportom van.
1. Tejjel kapcsolatban.
A 6. oldalon … „Pl. valamiben tejpor van, tej is van a készített ételféleségben, akkor már a 0-sokra és az A-sokra agglutináló hatással van …” A kecsketej esetén is igaz ez?
2. Gabonafélékkel kapcsolatban.
A 11. oldalon … „A gabonaféléket és az abból készült ételeket tekintve tiltott a búza, a durumbúza,…”
A 34. oldalon „Kenyér, durumbúza semleges”
A 35. oldalon „Liszt, durumbúza kerülendő”
A 36. oldalon „Tészta péksütemény, durumbúza semleges”
A kérdésem az, hogy ha a durumbúza-liszt kerülendő, akkor hogyan lehet, vagy nem lehet tésztát (pl metélt tésztát), péksüteményt készíteni vele?
3. Zsírban oldódó vitaminokkal kapcsolatban.
Ha nem ehetek semmi zsiradékot, akkor mi lesz a zsírban oldódó vitaminokkal?
Válaszát várva maradok tisztelettel, Orosz István Jenő
oroszpista@gmail.com 0670623-4312
Válasz
Még nem érkezett válasz