Breuss kúra
Tisztelt Doktor úr!
Az lenne a kérdésem a Breuss kúrával kapcsolatban, hogy mellette szabad-e desztillált vizet fogyasztani? Ha igen mennyit? Eléggé hozzászoktam a desztillált víz iváshoz.
Valamint tiszta sót a zöldséglevekhez lehet-e tenni? Esetleg vitaminokat szedni mellette? Hogyan tudnám eredményesebbé tenni ezt a kúrát? Lehetne ez egy továbbfejlesztett és hatékonyabb változata e kúrának?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdv: Zsolt
Válasz
Kedves Zsolt!
Igen, jómagam is továbbfejlesztettem a Breuss-kúrát és a változtatások csak fokozták a kúra hatékonyságát. Először is sokkal hatásosabb a kúra, ha csak a vércsoportunknak megfelelő, különösen jó, ha a vércsoportunknak jótékony zöldségekből készítjük a leveket a lé-kúrához.
A gyümölcslevek, sajnos nem lúgosítanak, hanem savasítanak, s így azokat nem ajánlom, akkor sem, ha jó a vércsoport számára. Kivéve a lúgosító gyümölcsöket, de ezeket is csak egyenként és nem kevert léként kell elkészíteni és fogyasztani. Ráadásul ezek a levek jók minden vércsoport számára. Lúgosító gyümölcslevek: citromlé, lime-lé, grapefruit-lé, meggy-lé. A lé mennyisége nincs korlátozva, csak azt kell betartani, hogy frissen préselt legyen, és ne legyen másik lével keverve. Viszont desztilláltvízzel lehet hígítani. Meg lehet bele tenni aszkorbinsavat is.
A zöldségleveknél is frissen préselt legyen a lé és azokba lehet tenni sót is, míg a gyümölcslevekbe, nem ajánlom. Természetesen a kúra alatt lehet is és kell is szedni nem kevés táplálék kiegészítőt, mert Breuss idejében még megfelelő volt a gyümölcsök és zöldségek ásványi anyag és vitamin tartalma, de ma már csak töredéke van még a bio zöldségekben is. Nagyon fontos, hogy a rostos részeket ne juttassuk be a szervezetbe, mert ha nem bio a zöldség, akkor a levekben nem, de a rostokban lehetnek szer-maradványok. Ha bio a zöldség, akkor a rostos rész tegyük hűtőbe, vagy használja fel a család salátáknak, leveseknek, főzelékeknek, turmixoknak, stb..., hogy ne vesszenek kárba az értékes rostjaik. Van aki lefagyasztja és amikor meggyógyul, felhasználja a rostokat a táplálkozásában.
A zöldségleveket ne hígítsa desztvízzel, hanem a két folyadék bevitele között legyen annyi idő, hogy a gyomorból a belekbe kiürülés után legyen a következő elfogyasztva. A folyadékokat a szájban jól meg kell forgatni, zubogtatni és azután lenyelni, mert így jobb a felszívódásuk. Nyilván hagyma-léből kevesebbet tud egyszerre elfogyasztani, mint főzőtök, vagy sütőtök léből, de ilyenkor is be kell tartani, hogy egyszerre csak egyfajta levet fogyasszunk. Táplálék kiegészítőkből azért szükséges fogyasztani, mert Breuss-idejében még maximális volt a zöldségek vitamin és ásványi anyag tartalma, de ma sajnos még a bio zöldségeké, gyümölcsöké sem megfelelő. Sokan nem fogyasztanak a Breuss-kúránál táplálék kiegészítőket, meg keverik a leveket egymással, meg a zöldségeket a gyümölcslevekkel és csodálkoznak, hogy nem olyan hatásos, mint ahogy azt Breuss leírta. A zöldségleveket sózni is kell tiszta sóval (www.tisztaso.hu).
Remélem, hogy tudtam segíteni.
Üdvözlettel: László