desztilált víz
Napi kb 5 g sót szoktam csak fogyasztani (ennek csak annyi az oka, hogy én kevés sóval szeretem az ételek ízét).
Viszont el szeretnék kezdeni desztilált vízet fogyasztani. Ebben ugye nincs só, és sok helyen azt olvastam, hogy a megfelelő vízháztartás miatt szükséges. Plusz ha jól értettem, Ön is fontosnak tartja a tiszta NaCl fogyasztását.
A kérdésem az lenne, hogy mivel én az ételeket nem szeretem sósan, így az megfelelő, ha a desztilált vízbe teszem a sót és úgy iszom a vízet? (valahol meg azt írják, hogy sós vízet tilos inni, mert az dehidratációt okoz). Ha meg megsózom a vízet azt milyen arányban tegyem?
Illetve terhesen is fogyasztható a desztilált víz?
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm :)
Válasz
Kedves Georgina!
A napi 5 g só nagyon kevés! Jó lenne látni a vérének Na értékét, amely a keleti orvoslás és az 1955-ig tanított nyugati orvoslás szerint akkor jó, ha az 142 mmol/l és 155 mmol/l értékek között van, a K értéke padig 3,5 és 4,2 mmol/l értékek között. Ha nem jó sejt szinten a nátrium/kálium ion egyensúly, akkor többféle zavar is lehet a szervezetében. A NaCl-ből lesz a bevitt szénhidrogének által HCl, azaz gyomorsav. A klór értéke emésztés szempontjából pedig akkor jó, ha 103 és 106 mmol/l értékek között van. Ha a sót önmagában veszi be, vagy sós vízzel, akkor azok nem indítják be az emésztést és nem hasznosul belőlük sem a nátrium, sem a kálium, sem a klór. Ha viszont ételt és emészthető italt (zöldséglé) fogyaszt, akkor azok elindítják az emésztést és így a bennük lévő só hasznosul. Ilyenkor napi legalább 2,5 dkg sót be kellene vinnie a szervezetébe, táplálékok megsózásával, de csak tiszta sóval (www.tisztaso.hu) szabad sózni az ételeket, mert sok konyhasónak nagyon magasak a kálium értékeik.
Nem kell félni az ételek elsózásától, mert ha sósabban étkezünk, akkor jobban kívánjuk a vizet és ha elegendő vizet iszunk, akkor a felesleges só kiválasztódik a víz útján a vesén keresztül. Tehát tiszta vizet kell inni és ételeket kell megsózni, főleg ha már magzat is van a méhében. Ha sósan étkezik valaki és nem iszik elegendő vizet, akkor okoz dehidrációt a több só.
A zsidók 4000 éve isznak desztilláltvizet és terhesen is azt isszák, meg persze rabbi pecsétes tiszta sóval sósan étkeznek. Ezért okosak a zsidó gyerekek és emberek, és nem véletlenül közülük kerül ki a legtöbb tudós és Nobel-díjas.
Nem véletlen, hogy ha valaki rosszul lesz és orvost, mentőt hívnak hozzá, akkor az az első, hogy bekötik az infúziót, ami desztilláltvizet is tiszta sót tartalmaz. Így közvetlenül a véráramba kerül a só és hasznosul, mert nem kell hozzá emésztési folyamat, mint étkezésnél. Az is érdekes, hogy a bekötött infúzió hatására legtöbb embernél megjavul a só és vízháztartás zavara, ami a rosszullétét okozta, mert vérképekkel tudom igazolni, hogy 100 főből 97 főnél van hiperkalémia és hyponatrémia, tehát csak 3 főnél helyes a nátrium/kálium ion egyensúly a sejtekben. Ezek tények. Ennek ismeretében azt tesz, amit jónak lát, de ha nem sóz tiszta sóval megfelelően ételeket, akkor ne számítson arra, hogy minden rendben lesz sejt szinten a szervezetében. Én még az mellett, hogy a nejem sósan főz, még havi plusz egy kiló sót rászórok a kiszedett ételeimre, ami naponta 3 dkg sót jelent pluszban. Nyáron melegben, ettől jóval több kell, mert izzadással is sót veszítünk.
Remélem, hogy tudtam segíteni.
Üdvözlettel: László