Labor eredmény, gyomor panaszok


Labor eredmény gyomor panaszok

Jó napot kívánok!

Szeretném véleményét kérni erről a vérképröl. Gyomor problémákkal küzdöm lassan kettő éve, (időközönként visszatérő durva hasmenés)glutén, laktóz érzékenység kizárva) nem derült ki koros egyéb mint epe elfolyási zavar.

Válaszát előre is Köszönöm. 

 

21312 Glukóz 6,5 mmol/l * 4,1 - 5,9 Valid

21150 Bilirubin, összes 7 umol/l 4 - 20 Valid

24600 GOT 19 U/l 7 - 32 Valid

24610 GPT 16 U/l 7 - 33 Valid

24720 Alkalikus foszfatáz 68 U/l 35 - 105 Valid

24640 GGT 14 U/l 5 - 32 Valid

24620 CK 101 U/l 25 - 170 Valid

28350 Vas 12,9 umol/l 6,6 - 26,0 Valid

 Látens vaskötõ kapacitás 40,9 umol/l 20,0 - 62,0 Valid

28330 Teljes vaskötõ kapacitás 53,8 umol/l 41,0 - 77,0 Valid

21420 Koleszterin 4,51 mmol/l 1,60 - 5,20 Valid

2142A HDL koleszterin 1,21 mmol/l 1,20 - 3,00 Valid

 LDL (számított) 3,03 mmol/l Valid

21411 Triglicerid 0,60 mmol/l 0,20 - 2,26 Valid

21130 Húgysav 221 umol/l 125 - 360 Valid

21120 Karbamid 4,1 mmol/l 2,6 - 7,3 Valid

21141 Kreatinin 62 umol/l 30 - 100 Valid

21501 Kálium 4,6 mmol/l 3,5 - 5,3 Valid

21500 Nátrium 141 mmol/l 135 - 150 Valid

21510 Kalcium 2,44 mmol/l 2,15 - 2,50 Valid

21540 Anorganikus foszfát 0,98 mmol/l 0,81 - 1,45 Valid

24700 Amiláz 32 U/L 28 - 100 Valid

21040 Albumin 45 g/l 36 - 52 Valid

28100 Süllyedés 14 mm/óra - 15 Valid

22550 Vizelet általános Valid

 Hemoglobin Negatív

 Bilirubin Negatív

 UBG Normál

 Keton Negatív

 Fehérje Negatív

 Cukor Negatív

 pH 7 5 - 8

 Leukocita Negatív

 Vizelet fajsúly 1,017 kg/l 1,010 - 1,030

22552 Vizelet üledék aut. Valid

 Üledek megjegyzés Sejtes üledék: negatív

28014 Vérkép automatával IV. Valid

 Fehérvérsejt (WBC) 7,99 G/l 4,00 - 10,00

 Vörösvértest (RBC) 4,44 T/l 4,00 - 5,20

 Haemoglobin 121 g/l 120 - 160

 Haematokrit 37,7 % 36,0 - 46,0

 Átl.vvt térf. (MCV) 84,9 fl 82,0 - 100,0

 Vvt átl.Hb tart(MCH) 27,3 pg 24,0 - 34,5

 Vvt átl.Hb.konc(MCHC) 321 g/l 300 - 360

 Thrombocyta (PLT) 237 G/l 150 - 350

 Neutrophyl 61,40 % 50,00 - 70,00

 Lymphocyta 24,40 % * 25,00 - 40,00

 Monocyta 8,00 % 2,00 - 13,00

 Eosinophyl 5,60 % - 6,00

 Basophil 0,60 % - 2,00

2107C CRP meghatározása 4,5 mg/l - 8,0 Valid

24061 TSH 1,76 mU/l 0,27 - 4,20 Valid

 eGFR-EPI (ml/p./1.73 m^2) >90 60 - Valid

----------------------------------------------------------------------------------------

 


Válasz


Kedves Amálka!

Az emésztési problémái valószínűleg a táplálkozási problémái miatt vannak. A vércsoportja szerint kellene táplálkoznia, glutén és laktózmentesen, valamint vegetáriánusan, helyes étkezési sorrendben és helyes ételtársítással fogyasztva az ételeit. Továbbá az enzimdús táplálkozásra is oda kellene figyelnie.

 

Mik azok az enzimek és miért fontosak a táplálkozásban?

A táplálékunkban található életadó anyagokat enzimeknek nevezzük. Létfontosságúak és szó szerint kulcsfontosságú szerepet töltenek be a szervezetünkben. Ezek azok a hatóanyagok, amelyek táplálják és életben tartják a szervezetünket. Ezek az aktív hatóanyagok rejlenek a növények magvaiban, és elengedhetetlenek a növények csírázásához és növekedéséhez.
Enzimek hatásai I.
Az élet rejtélyét önmagában nem egyszerű megmagyarázni, ezért az enzimeket úgy írom le, mint egy kozmikus energiafolyamatot, vagy mint egy rezgést, amelyek előidézik a molekulákban lejátszódó kémiai reakciókat és változásokat anélkül, hogy ugyanezen folyamatok során megváltoznának, megsemmisülnének vagy felhasználódnának. Más szavakkal, az enzimek katalizátorok – olyan anyagok, amelyek támogatják a biokémiai reakciókat és változásokat anélkül, hogy saját természetük megváltozna.

Ezután a rövid magyarázat után megérthetjük, hogy mennyit jelent a logika és az intelligencia a testünket tápláló élelmiszerek kiválasztásában. Nem csak kizárólag ( 60 %-ban)nyers élelmiszereket kell fogyasztanunk, hanem olyanokat is (40 %-ban), amelyek úgy vannak elkészítve, hogy gyorsan és hatékonyan tudják táplálni a szervezetünket.

A megújulás (regeneráció) alapvető fontosságú testünk számára. Ha nem eszünk, meghalunk. Ha nem olyan táplálékot juttatunk a szervezetünkbe, amely táplál, akkor nem csak hogy idő előtt meghalunk, hanem halálunk napjáig még szenvedni is fogunk. A legújabb kutatások igazolták, hogy a vércsoportunknak megfelelő táplálékok fogyasztása gyógyít és erősíti az immunrendszerünket. A gyógyszeripar próbálja elbizonytalanítani, még a szakembereket is, akik kiszolgálják a gyógyszeripar érdekeit és lebeszélik az embereket a vércsoportnak megfelelő, enzimdús táplálkozásról. Különösen a vércsoportoknak jótékony ételeknek van erőteljes gyógyító és regeneráló hatása, főképpen akkor ha be van tartva a helyes ételtársítás, a helyes étkezési sorrend, valamint a 60 %-ban hőkezeletlen (plusz 45 Celsius fok alatt) és 40 %-ban hőkezelt (plusz 45 Celsius fok felett) formában való táplálék fogyasztás.

Ha a szervezetünk számára szükséges tápanyagokat, amelyek már önmagukban összetettek, napi rendszerességgel visszük be, akkor egész életünkben jó egészségnek örvendhetünk. Feltételezve persze, hogy szellemi egészségünkre is elegendő figyelmet fordítunk, hiszen ez életünk másik fontos része.


Enzimek hatásai II.
Az enzimek összetett anyagok, amelyek lehetővé teszik a táplálék megemésztését és vérbe juttatását. Nem fizikai anyagok, nem tapintható, kozmikus mágneses energiájukkal képezik az életünk részét, szorosan összekapcsolódnak az emberi test molekuláiban, a növényekben és az összes életformában lejátszódó eseményekkel és folyamatokkal. Erre a mágneses folyamatokra van megbetegítő hatása a nem természetes elektromágneses folyamatoknak, hálózati elektroszmog, mobil, mikró, wi-fi, dect telefon, 1G, 2G, 3G, 4G, 5G, 6G, röntgen, CT, led sugárzások, neon sugárzások, katódsugárzások, radar sugárzások, pasztörizálás, homogenizálás, stb....

Ha ezzel tisztában vagyunk, akkor tudhatjuk, miért kell táplálékunkat bölcsen és megfontoltan kiválasztani, és miért kell azt nyersen, nem pedig hőkezelten és feldolgozottan elfogyasztanunk.

Nem lehetünk egyszerre élők és holtak, legyen szó akár a testünkről, akár a termésekről, salátákról, zöldségekről, diófélékről vagy magvakról. Ahol az élet jelen van, ott az enzimek is megtalálhatóak.

Az enzimek érzékenyek a magasabb hőmérsékletre: ez a 45°C fölötti hőmérsékletet jelenti. 50°C-nál magasabb hőmérsékleten már nehézkesen működnek, akárcsak az emberi test egy forró fürdőben. 54°C felett a legtöbb enzim elpusztul.

A magvakban élő enzimek alvó állapotban találhatók. Megfelelő körülmények között több száz vagy akár több ezer évig is álomban maradnak. Jó példa erre a piramisokban talált búzaszemek, amelyek több ezer év után sem vesztették el csírázási képességüket.

Még az elpusztult ősállatok testében is, amelyeket Földünk északi részén, például Szibériában és más jég borította országokban találtak, rengeteg enzimet lehetett fellelni. Ezek az állatok a hirtelen jött jégkorszakban, kb. 50.000 évvel ezelőtt fagytak halálra, enzimeik pedig, amelyet elérték a testhőmérsékletet, azonnal ismét aktívvá váltak. Az enzimek alacsony hőmérsékleten bármiféle veszteség nélkül tartósíthatók. Ezért hasznos tartósítás a gyors mély-fagyasztás, a sózás, az erjesztés.
Az életünk és az egészségünk függ az enzimgazdag táplálkozástól!!

 

 

A vérképét nézve, sajnos vannak problémák! A szénhidrátok bevitelével kellene vigyáznia, hogy ne legyen cukorbeteg! Valószínű, hogy nem túl jó olajokat és zsíradékokat fogyaszt, mert a HDL koleszterinje ( ez a jó koleszterin) egy kicsit alacsony, az LDL-je még elfogadható, viszont a számított VLDL koleszterinje (ez a legrosszabb koleszterin) lehetne alacsonyabb is. Ez már azt mutatja, hogy az érrendszerének belső falai több helyen sérültek, mivel az agy arra utasítja a májat, hogy termeljen koleszterint a sérült hely bevonására, hogy ne szakadjon át az érfal!

 

Sajnos  sejt szinten fel van borulva a kálium/nátrium ion-egyensúlya. Kálium túlsúlya van és ez a szívének és a keringésének nem túl jó! A keleti orvoslás szerint és a régi (1955 előtti) nyugati  orvosegyetemi tankönyvek szerint a kálium akkor jó, ha 3,5 - 4,2 között van. a nátrium pedig 142-155 között! Önnél ez messze nincs meg, ezért tiszta sóval (www.tisztaso.huÍ) jobban kellene sóznia!!A másik probléma az, hogy túl lúgos a vizelete!! A savas sem jó, meg a lúgos sem! Ha ez a reggeli első vizelete, akkor annak akkor jó az értéke, ha 5,5 és 7,0 között van a pH-ja!Alacsony a hemoglobin és hematokrit szintje is, pedig a vaskötő kapacitása jó, viszont a vérének az oxigéntartalma és oxigénkapacitása alacsony. Többet kellene mozognia, sportolnia! A kálium túlsúly okozza azt, is, hogy a vörös csontvelő nem termel megfelelő mennyiségű lymphocytákat és ezért az immunrendszere sem túl erős!  A húsevéssel, vagy az állati fehérje fogyasztással is gondjai lehetnek, mert az alternatív gyógyászat a CRP értékét 1,0 -ig fogadja el, és az Öné meg majdnem eléri a hivatalos plafont (5,0) is! Gyulladást is jelezhet, amelyet az okostelefonok, mikrók, wi-fik, dect telefonok, laptopok, notebookok, stb okoznak.Ajánlanám, hogy keressen meg a rendelésemen egy újabb vérképpel, meg hozza el a régebbieket is, hogy az életmódjának és táplálkozásának részletesebb megismerésével egy pontos terápiás javaslatot tudnék Önnek adni.

 

Remélem tudtam segíteni.

 

Tisztelettel: László

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Rólunk

A termeszetdoktor.hu oldalt azért hoztuk létre, hogy az egészséges életmóddal kapcsolatban érdeklődőknek iránymutatást és új információkat adhassunk.

Várhegyi László természetgyógyász publikációival az életmóddal elkövethető egészség-károsításokra segít felhívni a figyelmet, melyet előadásaival, videóival, illetve a nyilvános kérdésekre adott válaszaival próbál továbbítani az ezirányú érdeklődők felé.

Személyes konzultációi alkalmával lehetőséget ad mindenkinek arra is, hogy közösen keressék meg az életmódbeli buktatókat és együtt találjanak rá személyre szabott megoldásokat.

Receptgyűjteményünkkel igyekszünk színesíteni a háziasszonyok repertoárját egészséges és gyorsan elkészíthető ételekkel.

Köszönjük, hogy oldalunkat olvassa!

A termeszetdoktor.hu oldalain olvasható információk, tanácsok, szolgáltatások nem helyettesíthetik az orvosi véleményt, ezért kérjük, hogy minden panaszával forduljon szakorvoshoz!

Az oldalon való böngészéshez Firefox használata ajánlott. 

adatkezelési nyilv. szám: NAIH-100315/2016.


Legutolsó kérdések

Petefészek ciszta
2024-04-21 12:49:46

Petefészek ciszta
2024-04-21 08:59:55

Vetélés
2024-04-20 23:05:53

MINDEN KÉRDÉS

Kapcsolat