olajos magok hogyan fogyaszthatóak?


olajos magok

Kedves Természetdoktor úr! Az olajos magokról és a belőlük készíthető pástétomokról krémekről szeretnék érdeklődni, hogy hogyan fogyaszthatóak. Úgy tudom ezeket a magokat vízben kell valamennyi ideig áztatni, csak úgy lesz megfelelő az emésztésük. Viszont ha krémet készítünk belőlük vagyis teljesen összeturmixoljuk, annyira , hogy kiváljon belőlük az olaj, akkor ez nem tudom, hogy megoldható e. Nekem 0 vércsoportosként kedvencem a tahini, vagyis a szezámkrém. Sajnos nincs akkora teljesítményű gépem, hogy teljesen krémesre el tudjam készíteni, ezért kész pástétom krémet veszek , csak az a baj, hogy itt biztos, hogy nem volt áztatva előtte a szezámmag. Ön hogyan fogyassza a pástétomokat, mert írta , hogy ön is alig tud leválni róluk. Tudna esetleg valamilyen összetevőket írni, amelyeket a magok mellé szokott rakni?

Még mellékesen megkérdezném, hogy a tahini datolyával és kakaóval turmixolva fogyasztható e ételtársítás szempontjából? Nekem ez az egyik kedvencem (Ismerem a mazdaznan féle ételtársítást, mégsem tudom eldönteni)


Válasz


Kedves Nikol!

Könnyen segítek, mert én is 0-ás vércsoportú vagyok. Az olajos magok mindegyike csodálatos életenergiákat ad azoknak, akik azokat a vércsoportjuknak megfelelően fogyasztják, valamint a rostanyagok is nagyon kellenek belőlük az emésztőrendszer tisztításához, a benne lévő olajok pedig a szív és érrendszer számára vannak tápláló és gyógyító hatással. Olaj a szájban! Béke a májban! Lehetne ez is, hogy "Olajos mag a szájban! Béke a gyomorban, bélben és a májban!" Azért nagyon fontos, hogy minél több hidegen sajtolt olajat és nem hőkezelt olajos magvat, vagy annak az őrleményét, lisztjét fogyasszuk hőkezeletlenül, azaz az elkészítés során ne emelkedjen a hőmérsékletük 40-42 Celsius fok fölé, mert így nyers ételnek számítanak, kímélik a hasnyálmirigyet, megelőzik és gyógyítják a cukorbetegséget!!!

Ha az elkészítés során áztatjuk az olajos magvakat, akkor az az áztatás lehetőleg desztillált vízben, vagy nem vissza ásványi anyagozott ro-vízben történjen és az áztatóvizet is fogyasszuk el, mert már abban is lehetnek a szervezet számára hasznos az olajos magból kiázott anyagok.

A tahini és a hasonló, olajos magvakból és olajokból készített pástétomok gyümölcsökkel - kivéve a grapefruit- jól társíthatók, viszont hüvelyesekkel nem. A kakaóbab hüvelyes növény és ebből készítik a kakaóport, s egyszer ezért nem turmixolhatja tahinivel és más olajos maggal sem, másodszor pedig azért nem, mert legtöbb kakaó nem 100%-os kakaótartalmú (akkor sem lehetne társítani), hanem tejport is tartalmaz és az meg nem jó a 0-ás vércsoportúaknak. Ha a tahinibe nem tenne datolyát, hanem csak sima 100 %-os kakaóport, akkor úgy már megfelel a társítási szabályoknak és ezt igazolja a Mazdaznan 120 éves tudománya és tapasztalata is. Minden ételnél, ételkombinációnál a vércsoportnak való megfelelőséget és az ételtársítási szabályokat is figyelembe kell venni, sőt még több fogású étkezésnél, még az ételek elfogyasztási sorrendjére vonatkozó szabályokat is, hogy ne legyen alkoholos erjedés a gyomorban. Én akik nem tartják be ételek fogyaszthatósági szabályainak sorrendjét, mozgó pálinkafőzőknek hívom és ez meg is mutatkozik a vérüknek GGT értékében (Gamma Globulin Transzferáz) és ilyenkor a etil alkohol mellett sajnos mérgező metilalkohol is keletkezik már a gyomorban. A metilakohol pedig súlyosan mérgezi a szervezetet, nagy dózisa még vakságot is okozhat!!! Sok látásromlásnak, látás vesztésnek a mozgó pálinkafőző státusz az oka!

Én az olajos magvakat felhasználás előtt ezüst kolloidos vízben átmosom, majd szobahőmérsékleten szétterítve megszárítom és így biztosan steril lesz a felhasználás előtt. Ha nincs időm erre, akkor a turmixba teszek kevés ezüst kolloidot, viszont ilyenkor ha a turmix elfogyasztása után kiürül a gyomrom, szoktam bevenni 2 kapszula Prob Flora-t, mert ha a táplálék ezüst kolloid tartalma elpusztíthatott hasznos bélbaktériumokat is, akkor azokat így visszapótolom a belekbe.

Az olajos magvakat mák darálón jól le lehet darálni (szezámmagot, tökmagot, kendermagot, stb. is). A ledarált magvakat ha homogén táplálékot szeretnék, akkor a ledarált mag olajával olyan állagúra vegyítem, ahogy az nekem a felhasználás céljából kell. Például rizsre, hajdinára, kölesre, tönkölytésztára, rizstésztára, kölestésztára, zabpehelyre teszem, szőlőcukorral, vagy mézzel steviával, xilittel édesítem és még fűszereket is teszek rájuk, mindegyik fajtából egy, vagy két púpozott mokkáskanálnyit és van úgy, hogy egyszerre négyféle fűszert is teszek a tányéron lévő ételre. Például ha nem, édes az étel, akkor kurkuma, feketekömény, erős paprika, gyömbér, kapor, majoranna, torma is lehet s tisztasó mellett. Ha pedig édes az étel, akkor gyömbér, fahéj és szegfűszeg és abból teszek többet, amelyiknek jobban ki szeretném hangsúlyozni az ízét.

Turmixnál eleve a száraz magot beleteszem a turmixgépbe és azzal aprítom, porítom és amikor megvan, akkor teszem bele a zöldséget, vagy gyümölcsöt, meg még kevert olajat is. A kevert olajok pástétomoknál, turmixoknál egyaránt, szőlőmag-, tökmag-, kendermag, szezámmag-, dióbél-, feketekömény-, szója-, máriatövismag olajok keverékei, s itt is a kihangsúlyozott íz eléréséhez az adott olajból, olajos magból teszek többet. A komplex táplálékok a leg tökéletesebb élelmiszerek a szervezetünknek. Javasolom Önnek is, hogy ne csak a tahiniben, meg a szezámmagban gondolkodjon, mert ilyenekre mondom, hogy ezeknek a gyomor uralja az agyat és nem az agy a gyomrot! Tudatosan, minden táplálkozási szabályt betartva kell táplálkozni és akkor vas-egészségünk lesz és nagyon erős immunrendszerünk, mivel számunkra a táplálék az üzemanyag és ha jó üzemanyagot "tankolunk" magunkba, akkor mis is jól és hibátlanul működünk!

Remélem, hogy tudtam segíteni.

Üdvözlettel: László

Rólunk

A termeszetdoktor.hu oldalt azért hoztuk létre, hogy az egészséges életmóddal kapcsolatban érdeklődőknek iránymutatást és új információkat adhassunk.

Várhegyi László természetgyógyász publikációival az életmóddal elkövethető egészség-károsításokra segít felhívni a figyelmet, melyet előadásaival, videóival, illetve a nyilvános kérdésekre adott válaszaival próbál továbbítani az ezirányú érdeklődők felé.

Személyes konzultációi alkalmával lehetőséget ad mindenkinek arra is, hogy közösen keressék meg az életmódbeli buktatókat és együtt találjanak rá személyre szabott megoldásokat.

Receptgyűjteményünkkel igyekszünk színesíteni a háziasszonyok repertoárját egészséges és gyorsan elkészíthető ételekkel.

Köszönjük, hogy oldalunkat olvassa!

A termeszetdoktor.hu oldalain olvasható információk, tanácsok, szolgáltatások nem helyettesíthetik az orvosi véleményt, ezért kérjük, hogy minden panaszával forduljon szakorvoshoz!

Az oldalon való böngészéshez Firefox használata ajánlott. 

adatkezelési nyilv. szám: NAIH-100315/2016.


Legutolsó kérdések

Petefészek ciszta
2024-04-21 12:49:46

Petefészek ciszta
2024-04-21 08:59:55

Vetélés
2024-04-20 23:05:53

MINDEN KÉRDÉS

Kapcsolat