Lucerna-cékla helyett mi ajánlott 0-s vércsoportúnak lúgosításra?


Lucerna-cékla

Tisztelt Doktor Úr!

0-s vércsoportú vagyok és lúgosítani szeretnék. Mit ajánl a lucerna-cékla tabletta helyett?

 

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: Szénàsi Barbara


Válasz


Kedves Barbara!

A lucerna nem jó a 0-ás vércsoportúaknak, ezért  semmivel se társítsa, ha lúgosítani akar, mert agglutinál, még akkor is ha egy ételkombináció negyedik, vagy ötödik összetevője. Az agglutináció keringésromboló hatású a mikro-keringésben, azaz főleg a hajszáleres keringésben!!!!! Minden zöldség, ami jó a 0-ásoknak, mint például a brokkoli, a cékla, a cikória, az édesburgonya a sütőtök, a főzőtök, a cukkini, a fejes saláta, a fokhagyma a lila hagyma a vörös hagyma, a fehér hagyma a fehérrépa, a petrezselyem, a zeller, a karalábé, a kelkáposzta, a sárgarépa, a gyermekláncfű, a gyömbér, a káposzta félék, különösen a kelkáposzta, a porcsinfű, a mángold, a paprika, a paszternák, a petrezselyem, a padlizsán, répafélék és leveleik (pl. cukorrépa, takarmányrépa), a torma, a retek, a sóska, a spenót. A zöldségek csak akkor lúgosítanak, ha 40 Celsius foknál magasabb hőmérséklet nem éri őket az elkészítés során, mert ha már sütjük, főzzük őket, akkor már savasítanak, akkor is ha egyébként a vércsoport számára fogyaszthatóak. Tehát salátának, vagy zöldséglének készítve jók, de nem lehet ecetet használni a savanyításukra,, hanem csak l-aszkorbinsavat, vagy citrom és lime leveket. A gyümölcsök közül csak a 0-ások által is fogyasztható citrusfélék lúgosítanak (citrom, lime, grapefruit). A gabonák közül csak a köles lúgosít, de a köles egy csodaszer, mert ha agyon sütjük főzzük, akkor is lúgosít! Nagyon finomak a különféle köles tészták, de jó köretnek, levesbetétnek, kásának, gabonatejnek stb, mert minden esetben lúgosít. Még a kölesliszttel készített sütemények is lúgosítanak.

A hüvelyesek közül a zöldborsó és a zöldbab ugyan nem lúgosítanak, de semlegesek és ezeket lehet fogyasztani, ugyanúgy, mint a gabonák közül még a hajdina, a zab és a rizs és ezeknek a lisztjei és tésztái, de ha nagyon lúgosítani szeretne, akkor azt csak kölessel tegye.

Csak tiszta vizet használjon, mert a csak a desztilláltvíz (ezt használja az orvostudomány az infúzióknál is) és a reverz ozmózisos eljárással szűrt és tisztított víz, amely nincs vissza ásványi anyagozva  és még UV szűrővel is sterilizálva van, vizek lúgosítanak (www.tisztaviz-uzlethaz.hu).

A tiszta sóval való sózás is lúgosít (www.tisztaso.hu).

Tabletták közül csak a zöldségtabletták (chlorella, c-vitamin, erenfix day és erenfix night, b-complex vitamin, magnézium  B6, D3 vitamin, szerves cink, szerves vas, szerves szelén, Q10, L-karnitin, fokhagyma tabletták, fekete fokhagyma, stb).

Az olajos magvak közül nyersen fogyasztva a diófélék, a tökmag, a szezámmag, a kendermag, a lenmag, szőlőmag, a feketeköménymag, és ezek hidegen sajtolt olajai lúgosítanak. A fűszerek közül a petrezselyem, a zeller, a kapor, a babérlevél, a kurkuma, a gyömbér, a fahéj a szegfűszeg, a feketekömény, a majoranna, a paprika és az erős paprika, lúgosítanak.

Remélem, hogy tudtam segíteni.

Üdvözlettel: László

Rólunk

A termeszetdoktor.hu oldalt azért hoztuk létre, hogy az egészséges életmóddal kapcsolatban érdeklődőknek iránymutatást és új információkat adhassunk.

Várhegyi László természetgyógyász publikációival az életmóddal elkövethető egészség-károsításokra segít felhívni a figyelmet, melyet előadásaival, videóival, illetve a nyilvános kérdésekre adott válaszaival próbál továbbítani az ezirányú érdeklődők felé.

Személyes konzultációi alkalmával lehetőséget ad mindenkinek arra is, hogy közösen keressék meg az életmódbeli buktatókat és együtt találjanak rá személyre szabott megoldásokat.

Receptgyűjteményünkkel igyekszünk színesíteni a háziasszonyok repertoárját egészséges és gyorsan elkészíthető ételekkel.

Köszönjük, hogy oldalunkat olvassa!

A termeszetdoktor.hu oldalain olvasható információk, tanácsok, szolgáltatások nem helyettesíthetik az orvosi véleményt, ezért kérjük, hogy minden panaszával forduljon szakorvoshoz!

Az oldalon való böngészéshez Firefox használata ajánlott. 

adatkezelési nyilv. szám: NAIH-100315/2016.


Legutolsó kérdések

Petefészek ciszta
2024-04-21 12:49:46

Petefészek ciszta
2024-04-21 08:59:55

Vetélés
2024-04-20 23:05:53

MINDEN KÉRDÉS

Kapcsolat