Kategória:
Tavaszi receptekBébispenótos omlett
Hozzávalók:
-
100 g bébispenót
-
2 db tojás
-
2 dl gabonatej
-
3 dl desztillált víz
-
1 tk szódabikarbóna
-
1 gerezd fokhagyma
-
3 ek olivaolaj
-
20 dkg barna rizsliszt
-
kecskesajt
-
vegyes zöldség
Elkészítés: A palacsintatésztát a szokásos módon elkészítjük, majd legalább 1 óráig hűtőben pihentetjük. A spenótleveleket alaposan megmossuk, és feltekerve csíkokra vágjuk. A palacsintatésztához adjuk a szódabikarbónát, a felaprított fokhagymát, a spenótot és olívaolajat. Vajon vagy olajon készre sütjük.Félbe hajtjuk megtöltjük vegyes zöldségekkel, rátesszük a kecskesajtot, tálaljuk.
Miért együnk spenótot?
A spenót számos jótékony hatással bír, szinte az összes, ember számára hasznos tápanyaggal rendelkezik. Magas karotinoid- és klorofill tartalmánál fogva ajánlható rákos megbetegedések megelőzését szolgáló étrendekbe. A spenótot javasolják fogyasztani egyes bőrproblémák, cukorbaj, fekélyek, fertőzések, magas vérnyomás, keringési rendellenességek, vérszegénység esetén. Alacsony energiatartalmának köszönhetően a fogyókúrás étrendben is bátran fogyasztható.