Kategória:
FőételekCsirkemellfilé brokkoli öntettel
Hozzávalók:
-
500 g csirkemellfilé
-
450 g brokkoli
-
kecskesajt
-
kb 2-3dl növényi tejszín
-
fokhagyma
-
tiszta só
Elkészítés: A brokkolit botmixerrel zúzd össze a tejszínnel, sóval, majd aprított fokhagymával A csirkemell filét szeleteld fel úgy, hogy lapos szeleteket kapjál. Sózd be és tedd olívaolajjal kikent tepsibe. Öntsd rá a masszát a csirkére, majd reszelj kecskesajtot a tetejére. Előmelegített sütőben a csirke mennyiségétől függően 30-60 perc alatt lesz kész. Ha több csirkét sütsz meg, akkor az első fél órában fedd le, hogy a sajt ne égjen meg a tetején idő előtt!
Miért együnk brokkolit?
Kutatások bizonyítják, hogy a brokkoli hatásos lehet a rák megelőzésében. A zöldségben olyan anyag található, ami segít a beindítani a daganatos sejteket pusztító természetes folyamatokat. A brokkoliban kalcium, kálium, magnézium, vas foszfor található, ráadásul nagyon könnyen emészthető, kalóriatartalma alacsony. (100g/25 kcal)