Kategória:
DesszertekZabpelyhes áfonyás keksz
Hozzávalók:
-
2db banán
-
8dkg zabpehely
-
5dkg aszalt áfonya
Elkészítés: A meghámozott banánt felkarikázzuk és villával pépesítjük. Aszalt áfonyát daraboljuk, hozzáadjuk a kimért zabpelyhet a banánpéphez, majd összekeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe evőkanállal kis halmokat készítünk és kissé lelapítjuk őket. Légkeveréses sütőben 175 C-on 15 perc alatt megsütjük.
Miért együnk zabot?
Magas a fehérjetartalma, különösen növényi viszonylatban nézve. Igen gazdag B és E-vitaminban, vasat, káliumot, kálciumot, foszfort és magnéziumot tartalmaz nagy mennyiségben. Segít megelőzni a szívbetegségeket. Regenerálja az idegeket, élénkíti, táplálja az egész idegrendszert. Teltségérzetet okoz, ezért a diétázóknak, fogyókúrázóknak kifejezetten ajánlott. Magas rosttartalma miatt sem terheli meg az emésztő szerveket.