Kategória:
FőételekRántott hal
- Hozzávalók:
-
10 dkg szezámliszt
-
4-5db tojás
-
20 dkg őrölt mandula
-
3-4 dkg reszelt parmezán
-
1 ek. reszelt citromhéj
-
apróra vágott petrezselyemzöld
-
kókusz zsír a sütéshez
-
citrom gerezdek a tálaláshoz
-
tiszta só
Elkészítése: Az őrölt mandulát összekeverjük a parmezánnal, a citromhéjjal, és a petrezselyem zölddel. A halfiléket tiszta sóval megszórjuk, borsozzuk, szezámlisztben, tojásban, és a mandula keverékben megforgatjuk és egy ujjnyi forró zsiradékban, mérsékelt lángon, mindkét felükön megsütjük. Felesleges zsiradékot felitatjuk, és frissen tálaljuk. Házi majonézzel, zellerpürével, vagy hasábra sütött gyökérzöldségekkel, salátával tálalhatjuk.